Efter förlustsviten: Seger igen för Leksand – 4-1 mot Luleå

Fyra förluster i rad i SHL fick räcka. Borta mot Luleå bröts den tuffa sviten för Leksand. Det blev 1-4 (0-0, 0-2, 1-2) i matchen på torsdagen.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Leksand starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Alexander Lundqvist och Patrik Zackrisson. 2.36 in i tredje perioden slog Jonas Berglund till framspelad av Nikola Pasic och reducerade för Luleå. Mer än så blev det dock inte för Luleå.

6.15 in i perioden nätade Leksands Marek Hrivik på pass av Patrik Norén och Anton Johansson och ökade ledningen för Leksand.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 15 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Marek Hrivik på pass av Anton Lindholm. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Det här betyder att Luleå nu ligger på femte plats i tabellen, och Leksand är på elfte plats.

Nästa motstånd för Luleå är Modo Hockey. Leksand tar sig an Skellefteå borta. Båda matcherna spelas lördag 28 oktober 18.00.