MJÖRNBERG: Tacka keepern för sjuka vändningen

Hockeyettan-kvällen bjöd på en extraordinär vändning iscensatt av stort målvaktsspel och ett ångestmöte mellan två underpresterande södergäng som lämnade betydligt mer att önska.

I lite drygt två och en halv period var Huddinge ett väldigt mycket bättre lag än Eskilstuna Linden. Det var helt uppenbart hemmalaget som fått mest energi av trendbrottet med en seger i sjätte omgången (båda gängen lyckades ju vinna då och bryta förlustsviter på fem raka matcher). Stockholmarna virvlade i anfallsspelet, tycktes ha sänkt axlarna och fick också med sig en 3-0-ledning. Vissa skulle nog rent av påstå att det var i underkant.

Men sen hände något.

Med drygt fem och en halv minut kvar av matchen lyckades Linden kämpa in en reduceringspuck. Ett sånt där mål som egentligen mest kommer av en slump och av bara farten fipplade Huddinge-försvaret till det å det grövsta och bjöd på ytterligare ett mål. Hastigt och lustigt fick gästerna luft och det låg väl i luften att det skulle bli en sjuk vändning.

Trots att Linden lyckades med konststycket att sätta sig i ett 3 mot 5-läge efter sin andra reducering hittade de en kvitteringspuck med ungefär en halvminut kvar och kunde sen även avgöra i förlängning. 

Adam Helldén och Viktor Fridolfsson visade spets, Huddinge rämnade fullständigt i sitt försvarsarbete, men framförallt var orsaken till Lindens sjuka vändning målvakten Anders Olsson.

Under de delar av matchen där Huddinge dominerade matchbilden fullständigt mot ett ganska blekt Linden var det nämligen keepern som höll sitt lag kvar i matchen. Han fick släppa tre kassar förbi sig, men det hade kunnat vara så väldigt mycket mer om det inte hade varit för ett grymt imponerande spel där keepern radade upp parad efter parad.

Det var Olssons storspel som lade grunden till att Linden sen kunde blixtra till i slutet och vända matchen.

Den fina insatsen kommer knappast heller som en slump. Olsson spelade lika inspirerat hemma mot Hanviken (förlust 2-3) och var den keeper som fick bli säsongens första vinnare för Linden (3-2 borta mot Wings). Storformen tycks uppenbarligen ha infunnit sig och Olsson ska ta stor cred för att Linden faktiskt börjat resa sig ur det avgrundsdjupa hål som de inledde säsongen i.

* * *

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: