Formstarka Östersund J20 vann mot Kovland

4-8 (2-2, 1-5, 1-1) blev resultatet när Kovland och Östersund möttes i FD Maskin Arena på onsdagen. I och med detta har Östersund hela sju raka segrar i J20 Region norr B herr.

Kovlands tränare Villiam Callmyr tyckte så här om matchen:

– Vi krigar otroligt bra bortsett från de första 5 minuterna i andra perioden. En stor eloge till vårt målvaktsspel! Ett skickligt Östersund vinner rättvist.

Gästerna Östersund började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.41 slog Bill Humble till på pass av Philip Hägg.

Kovland kvitterade till 1-1 efter 7.56, när Timoer Roodenburg hittade rätt framspelad av Kevin Murray och Olle Melin.

Laget tog också ledningen efter 13.40, genom Leo Berglund.

Östersund kvitterade till 2-2 efter 16.15, när Felix Jegander fick träff framspelad av Isak Brandt och Augustin Sut.

Tre poäng av Ebbe Dahlén

Östersund tog också ledningen på nytt efter 20.48, när Ebbe Dahlen slog till på pass av Ludvig Öhlund och Isak Brandt.

Östersund tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.35 genom Elton Lilja, och gick upp till 2-6 innan Kovland svarade.

Segern skrevs till slut till 3-7 för Östersund. Tredje perioden slutade 1-1 och Östersund vann matchen med 8-4.

Ebbe Dahlen gjorde två mål för Östersund och ett assist.

Det här betyder att Kovland ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Östersund på första plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 oktober. Då möter Kovland Teg J20 i Winpos Arena 16.00. Östersund tar sig an Ö-vik Hockey J20 hemma 12.15.