Brödernas/Väsby ny serieledare efter 5-2 mot Vallentuna

Det blev 5-2 (2-0, 2-1, 1-1) borta för Brödernas/Väsby mot Vallentuna i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i hockeyettan östra, två poäng före Hanviken, efter sju spelade matcher.

Vallentuna ligger på femte plats i tabellen.

Segern var Brödernas/Väsbys sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

I början av matchen var Brödernas/Väsby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Christian Hägg och Joni Nikko. Efter 2.31 i andra perioden ökade Brödernas/Väsby på till 0-3 genom Adam Falk.

Vallentuna reducerade dock till 1-3 genom Filip Sundell efter 5.05 av perioden.

Brödernas/Väsby ökade ledningen till 1-4 genom Daniel Carlqvist efter 13.00. Vallentuna gjorde 2-4 genom Albin Olofsson efter 8.25 av matchen.

Brödernas/Väsby kunde dock avgöra till 2-5 med tolv sekunder kvar av matchen genom Erik Aterius.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 28 oktober. Då möter Vallentuna Nyköping i Stora Hallen 15.00. Brödernas/Väsby tar sig an Enköping hemma 18.00.