Bortasegern mot Kalmar förlänger sviten för Brynäs

Det går fortsatt bra för Brynäs i Hockeyallsvenskan. På onsdagen mötte laget Kalmar i Hatstore Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Kalmar blev 5-2 (1-1, 3-1, 1-0).

Kalmars tränare Viktor Tuurala tyckte till om matchen:

– Såklart vi är missnöjda med resultatet. Vi behöver tillsammans, som lag, kliva upp i konsekvensen för att ta med oss poängen en sådan här kväll. Dock finns det även positiva delar vi kan ta ut som, ändå fast vi inte är perfekta på något sätt, ger oss möjligheten till ett resultat vi kan uppskatta på ett helt annat sätt.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Tyler Kelleher efter 14.41, men Kalmar kvitterade genom Victor Laz bara 9 sekunder senare. Efter 2.22 i andra perioden gjorde Brynäs 1-2 genom Jack Kopacka.

Kalmar kvitterade till 2-2 genom Jimmy Andersson tidigt i perioden av perioden.

Brynäs gjorde dock två mål och gick från 2-2 till 2-4, målen av Johannes Kinnvall och Miks Indrasis. Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 46 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Jack Kopacka på pass av Miks Indrasis och Johan Larsson. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Miks Indrasis gjorde ett mål för Brynäs och spelade fram till två mål.

I tabellen innebär det här att Kalmar nu ligger på nionde plats. Brynäs leder serien.

Fredag 27 oktober spelar Kalmar borta mot Tingsryd 19.00 och Brynäs mot Björklöven hemma 20.30 i Monitor ERP Arena.