Segersviten fortsätter för Piteå efter vinst mot Vännäs

På onsdagen kom fjärde raka segern i hockeyettan norra för Piteå. Det blev 4-1 (0-1, 3-0, 1-0) borta mot Vännäs. Det innebär att Vännäs åkte på femte raka förlusten.

– En bra match. Första perioden är bland det bäst hittills. En del motstuds i andra som gör att vi får jaga i tredje. Vi gör det ganska bra men får ingen utdelning. Sista gör de i tom bur, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Vännäs tog ledningen efter 12.35, genom Felix Hälldahl på pass av Robin Eriksson och Wilhelm Ytfeldt. Piteå vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden. Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 1.03 kvar att spela genom Tommi Niskanen assisterad av Petter Mäkitalo. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Piteås nya tabellposition är andra plats, medan Vännäs är på nionde plats.

Vännäs tar sig an Hudiksvall i nästa match hemma lördag 4 november 16.00. Piteå möter Örnsköldsvik Hockey hemma lördag 28 oktober 16.00.