NY Rangers besegrade Calgary och toppar nu tabellen

Segern mot Calgary på bortaplan innebär att NY Rangers nu är serieledare i NHL, en poäng före New Jersey. New Jersey har dock en match mindre spelad. NY Rangers vände och vann med 3-1 (0-1, 3-0, 0-0). Calgary ligger på fjärde plats i tabellen.

Calgary började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.12 slog Blake Coleman till framspelad av Mikael Backlund och Andrew Mangiapane. NY Rangers gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. NY Rangers mål gjordes av Alexis Lafreniere, Chris Kreider och Erik Gustafsson. Tredje perioden blev mållös, och NY Rangers höll i sin 3-1-ledning och vann.

Calgary har en vinst och fyra förluster och 10–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Rangers har tre vinster och två förluster och 13–12 i målskillnad.

Nästa motstånd för Calgary är St Louis. NY Rangers tar sig an Edmonton borta. Båda matcherna spelas fredag 27 oktober 03.00.