TV: Nytt mål för stekhet William Nylander

Den svenske stjärnan William Nylander har utgående kontrakt – och visar nu varför han förtjänar en rejäl löneförhöjning. I 4-1-segern mot Washington slog han till för femte gången på sex matcher.

William Nylander kliver upp i toppen av den svenska poängligan tillsammans med Elias Pettersson. Forwarden gjorde i natt poäng för sjätte matchen i följd, och har ännu inte lämnat isen poänglös den här säsongen.

Det var mål nummer fem som kom under natten. Där satte han 3-0 till Toronto i den andra perioden. Det var lagets andra raka seger och fjärde totalt den här säsongen.

– Vi spelade ingen fantastisk match här i dag men vi gjorde tillräckligt med bra saker för att sätta oss i en position att vinna. Det är verkligen så att våra bästa spelares förmåga att göra mål gör att vi kan vinna även när vi inte spelar vårt bästa, säger Sheldon Keefe till NHL.com.

Morgan Rielly sköt 1-0 i den första perioden innan Maple Leafs gick ifrån till 4-0 via mål av John Tavares, William Nylander och Auston Matthews. John Klingberg hade en assist till 4-0-målet.

Alexander Ovetjkin reducerade sedan för Washington med sitt första mål för säsongen men det hjälpte föga.