Kalix vann – efter William Björcks hattrick

William Björck stod för tre mål när Kalix vann mot Clemensnäs på bortaplan i J20 Region norr A herr. Till slut blev det 6-2 (1-1, 2-1, 3-0).

Övriga mål för bortalaget gjordes av Niklavs Lagzdins, Axel Löfgren och Felix Nilsson, målen för Clemensnäs gjordes av William Boström och Edvin Forsberg.

Clemensnäs tränare Markus Lundgren tyckte så här om matchen:

– Vi är bättre än de i första och andra men blir hårt straffade på våra misstag. I 3:e kommer vi inte riktigt upp och siffrorna springer lite onödigt iväg.

Första perioden var jämn. Clemensnäs inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Edvin Forsberg efter 1.18, men Kalix kvitterade genom William Björck efter 7.04. Efter 5.30 i andra perioden slog William Boström till, och gav Clemensnäs ledningen.

Kalix Niklavs Lagzdins gjorde 2-2 efter 16.20 på pass av Timothy Morin och Axel Löfgren.

Laget tog också ledningen alldeles i slutsekunderna av perioden genom Axel Löfgren på pass av Jalmar Kallijärvi och William Björck.

Fyra poäng av William Björck

I tredje perioden var Kalix starkast och gick från 2-3 till 2-6 genom två mål av William Björck och ett mål av Felix Nilsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.27 kvar att spela.

William Björck gjorde tre mål för Kalix och ett assist.

Clemensnäs har en vinst och fyra förluster och 13–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalix har tre vinster och två förluster och 21–15 i målskillnad.

Det här betyder att Kalix ligger på tredje plats i tabellen, och Clemensnäs är på sjunde plats.

I nästa omgång har Clemensnäs Kiruna hemma i Kopparhallen, lördag 28 oktober 16.00. Kalix spelar borta mot Kiruna söndag 5 november 15.00.