Femte raka för Halmstad HF efter seger mot Västervik

Formen är bra just nu för Halmstad HF. På tisdagen kom femte raka segern i J20 Region syd herr, 5-1 (2-0, 3-1, 0-0), borta mot Västervik. Det innebär att Västervik åkte på fjärde raka förlusten.

– Vi gjorde en bra period och det räcker inte för att vinna i den här serien, kommenterade Västerviks tränare Ragnar Karlsson.

Halmstad HF:s tränare Linus Sjösten tyckte så här om matchen:

– En lång bortamatch som är rätt stökig med mycket boxplay och powerplay, härligt att vi tar med oss tre poäng och stärker position ytterligare i serien.

Halmstad HF startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sverre Schmidt Larsen och Lucas Angelström. Halmstad HF stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 4.06.

Edvin Stavlind reducerade förvisso, men närmare än 1-5 kom inte Västervik. Tredje perioden blev mållös och Halmstad HF tog därmed en stabil seger. Tredje perioden blev mållös, och Halmstad HF höll i sin 5-1-ledning och vann.

Halmstad HF:s Hampus Pålsson hade tre assists.

Resultatet innebär att Västervik ligger kvar på tionde plats och Halmstad HF på fjärde plats i tabellen.

Västervik tar sig an Mariestad i nästa match hemma lördag 28 oktober 14.00. Halmstad HF möter samma dag 16.10 Kungälv borta.