Anthony Greco är klar för Linköping

Anthony Greco har gått klubblös under hösten. Nu är snabbskrinnaren klar för Linköping.
– Vi har haft ögonen på Anthony under en väldigt lång tid, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Anthony Greco, 30, vann Frölundas interna skytteliga på 13 mål, och slutade trea i den interna poängligan på 25 poäng. Trots det blev det ingen fortsättning i Göteborg för amerikanen. Han har under hösten ryktats till diverse KHL-klubbar, men nu står det klart att det blir en fortsättning i SHL.

Greco är klar för spel i Linköping, meddelar klubben på sin hemsida.

– Anthony är en vansinnigt snabb ishockeyspelare som gjorde det väldigt bra ifrån sig i Frölunda förra säsongen där han var målbäst sett över säsongen. Han är framförallt en spelare som kan skapa väldigt mycket chanser på egen hand, mycket tack vare sin skridskoåkning.

Anthony Greco är klar för Linköping

Linköping har Henrik Törnqvist borta resten av säsongen.

– I och med Henrik Törnqvists skada så känner vi att det är väldigt lägligt att slå till nu och ta in Anthony Greco till Linköping Hockey Club, vilket vi är mycket glada och stolta över, säger Jakobsson.

Innan tiden i Frölunda har Anthony Greco varit en vass poänggörare på college och i AHL. Han ansluter till LHC den första november och kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Då jag ställdes mot laget vid ett gäng tillfällen förra säsongen vet jag vilken kvalité och potential som sitter i laget som jag hoppas kunna vara med och bidra till, säger han.


TV: SHL:s bästa målvakter

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: