Hanviken ny serieledare efter seger mot Brödernas/Väsby

Hanviken slog Brödernas/Väsby borta med 5-2 (0-0, 3-0, 2-2) och är ny serieledare i hockeyettan östra efter sju spelade matcher, en poäng före Väsby. Brödernas/Väsby ligger på andra plats i tabellen.

Efter sex segrar i rad för Brödernas/Väsby tog det stopp. Hanviken tog i stället sjunde segern i rad.

Hanviken tog ledningen efter 20.30, genom Daniel Nilsmats framspelad av Isak Sörell. Hanviken startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Oskar Ståhl och Erik Palm. Hanviken ökade ledningen till 0-4 genom Sebastian Frantz efter 6.25 i tredje perioden.

Brödernas/Väsby reducerade dock till både 1-4 och 2-4 genom Nicklas Nousiainen och Fredrik Forsberg efter 13.13 av matchen.

Hanviken kunde dock avgöra till 2-5 med 2.46 kvar av matchen genom David Karlström.

David Karlström gjorde ett mål för Hanviken och två assist.

I nästa match möter Brödernas/Väsby Vallentuna borta och Hanviken möter Nyköping hemma. Båda matcherna spelas onsdag 25 oktober 19.00.