Stark vändning till seger för Borlänge mot Falu IF

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i J18 Region väst herr mellan Falu IF och Borlänge i Lugnets Ishall. Hemmalaget Falu IF hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Borlänge vände matchen och vann till slut med 4-2.

Borlänges tränare Filip Eriksson om matchen:

– Som sagt en imponerande vändning till seger, vilket var väldigt skönt och viktigt för killarna. Vi har lite för mycket “give aways” och Falun är giftiga och brukar ta tillvara på de lägena som de får. I tredje perioden så förbättrar vi det och då tycker jag att vi stänger ner Falun väldigt bra.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Andra perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Robin Strand efter 3.12, men Falu IF kvitterade genom Jakob Pommer. Och Falu IF hann också ta ledningen, genom Charlie Forslund. Borlänge vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-1 till 2-4 i tredje perioden. Källbergs 2-4-mål kom med 29 sekunder kvar av matchen.

Det här betyder att Falu IF nu ligger på tionde plats i tabellen, och Borlänge är på sjunde plats.

Falu IF tar sig an Färjestad i nästa match hemma söndag 29 oktober 12.45. Borlänge möter Leksand hemma torsdag 26 oktober 19.00.