Östersund slog Boden efter Gusten Alanders dubbel

Det blev Östersund som gick segrande ur mötet med Boden i J18 Region norr herr på hemmaplan, med 7-3 (2-1, 3-1, 2-1).

Östersund startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Wilmer Ramstedt och Julian Forsberg innan Boden svarade och gjorde 2-1 genom Ludvig Jonsson. Östersund hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.54 genom Måns Stolth Hakfelt, och gick upp till 4-1 innan Boden svarade.

Till slut blev det 5-2 till Östersund. 3.19 in i tredje perioden nätade Bodens Calle Åström och reducerade för Boden. Men mer än så orkade Boden inte med.

6.10 in i perioden slog Neo Häggblad till på pass av Måns Eriksson och Oskar Roos Spångberg och ökade ledningen för Östersund.

Östersund punkterade matchen med ett 7-3-mål med sju sekunder kvar att spela på nytt genom Gusten Alander framspelad av Neo Häggblad och Rasmus Erhardsson. 7-3-målet blev matchens sista.

Rasmus Erhardsson gjorde ett mål för Östersund och två målgivande passningar.

Östersunds nya tabellposition är fjärde plats, medan Boden är på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 28 oktober. Då möter Östersund Modo Hockey J18 i Östersund Arena 15.15. Boden tar sig an Ö-vik Hockey J18 hemma 13.00.