Winnipeg vinnare mot Edmonton – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Winnipeg avgöra den jämna matchen borta mot Edmonton i NHL. Slutresultatet blev 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1). Mark Scheifele spelade en avgörande roll för Winnipeg när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Edmonton startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Darnell Nurse och Evan Bouchard innan Winnipeg svarade och gjorde 2-1 genom Josh Morrissey. Efter 18.21 i andra perioden slog Vladislav Namestnikov till, och kvitterade för Winnipeg. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 3.53 innan Winnipeg också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Mark Scheifele.

Edmonton har en vinst och fyra förluster och 13–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Winnipeg har två vinster och tre förluster och 16–21 i målskillnad. Det här var Edmontons andra uddamålsförlust den här säsongen.

Edmonton har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Winnipeg har fyra poäng.

Onsdag 25 oktober spelar Edmonton borta mot Minnesota 03.00 och Winnipeg mot St Louis hemma 02.45 i Bell MTS Place.