Columbus starkast – avgjorde i förlängningen mot Minnesota

Matchen mellan hemmalaget Minnesota och gästande Columbus i NHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Jack Roslovic som gjorde det avgörande målet.

Columbus tog ledningen efter 8.56, genom Justin Danforth på pass av David Jiricek och Mathieu Olivier. Efter 6.10 i andra perioden slog Kent Johnson till, på pass av Cole Sillinger och gjorde 0-2.

Minnesotas Dakota Mermis gjorde 1-2 efter 7.21 på pass av Marcus Johansson och Joel Eriksson Ek.

Mats Zuccarello gjorde dessutom 2-2 efter 8.15 framspelad av Ryan Hartman.

4.42 in i tredje perioden slog Jonas Brodin till framspelad av Joel Eriksson Ek och gav laget ledningen för Minnesota.

7.36 in i perioden nätade Columbus Boone Jenner på pass av Zach Werenski och Damon Severson och kvitterade för Columbus.

Efter 14.41 slog Adam Fantilli till framspelad av Ivan Provorov och Damon Severson och gav Columbus ledningen.

Efter 17.01 nätade Marcus Johansson på pass av Pat Maroon och Dakota Mermis och kvitterade för Minnesota.

I förlängningen tog det 3.07 innan Columbus avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Jack Roslovic.

Minnesota har två vinster och tre förluster och 18–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Columbus har tre vinster och två förluster och 15–16 i målskillnad.

För Minnesota gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Columbus är på tredje plats.

Onsdag 25 oktober möter Minnesota Edmonton hemma 03.00 och Columbus möter Anaheim Ducks hemma 00.30.