Borlänge avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Falu IF hyggligt med i matchen mot Borlänge. Men Borlänge öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 2-7 (1-1, 1-3, 0-3) i matchen i hockeyettan västra.

– De får 5-2 efter halva sista och där lär vi försöka chansa lite. Vi plockar målis och chansar med sex utespelare. Vi gör det bra och skapar tryck, men det grinar oss i ansiktet just för tillfället. Vi får vara förbannad nu, men börja ladda för en ny match på söndag igen. Bara att kriga vidare, hårt jobb kommer att löna sig, kommenterade Falu IF:s huvudtränare Christer Elfsberg.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Mikael Taylan efter 1.00, men Falu IF kvitterade genom Pontus Eriksson efter 9.58. Borlänge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.37 genom William Danielsen, och gick upp till 1-3 innan Falu IF svarade.

Segern skrevs till slut till 2-4 för Borlänge. Borlänge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av John Blank, Victor Ohlsson och Alfred Bergman.

I tabellen innebär det här att Borlänge nu ligger på åttonde plats. Falu IF är på tionde och sista plats.

Falu IF möter Skövde i nästa match hemma söndag 22 oktober 16.00. Borlänge möter samma dag Forshaga hemma.