Seger för Västervik – steg åt rätt håll mot SSK

Det har varit en tung period för Västervik i Hockeyallsvenskan med fyra förluster i rad. Men hemma mot SSK bröts den tuffa sviten. Det blev 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) i matchen i Tjusthallen.

I början av matchen var Västervik starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Robin Carlsson och Hugo Gabrielson. Efter 17.21 i andra perioden slog Julius Bergman till, framspelad av Marcus Eriksson och Emil Alba och reducerade åt SSK. Västervik utökade ledningen igen genom Alex Ciernik efter 3.49 i tredje perioden.

Daniel Norbe reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte SSK.

Förlusten var SSK:s fjärde uddamålsförlust.

Västervik ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan SSK ligger på nionde plats.

I nästa match, onsdag 25 oktober 19.00, har Västervik Almtuna borta i Gränby ishall, medan SSK spelar borta mot Bik Karlskoga.