Äntligen seger för Borlänge mot Valbo J18

Det blev fyra förluster i rad för Borlänge i J18 Region väst herr. Men hemma mot Valbo J18 kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Borlänge Ishall slutade 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

– Skönt att vara på vinnarspåret igen. Över 60 minuter förtjänar vi att vinna och 2-0 speglar matchen då båda målvakterna visade upp ett bra spel. Nu fullt fokus på derbyt mot Falun på söndag, kommenterade Borlänges tränare Filip Eriksson.

Borlänge tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Daniel Cabadaj på pass av Alexander Eriksson och Texas Östberg.

Andra perioden blev mållös. 17.28 in i tredje perioden slog Albin Daniels till på pass av Elias Gustafsson och David Badzgon och ökade ledningen för Borlänge. Det fastställde slutresultatet till 2-0.

Borlänge stannar därmed på åttonde plats, och Valbo J18 på elfte plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 22 oktober, har Borlänge Falu IF borta i Lugnets Ishall 12.45, medan Valbo J18 spelar hemma mot Grums 13.00.