Storseger för Leksand – 6-1 mot Grums

Leksand fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Grums i J18 Region väst herr med 6-1 (2-0, 3-0, 1-1).

Segern var Leksands sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Leksand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Tinus Luc Koblar, Axel Brisell och Torkel Jennersjö. Leksand gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Jonas Lagerberg-Hoen och Adam Lorentzi. Efter 15.00 i tredje perioden ökade Leksand på till 0-6 genom Kim Ojala.

Mio Kjörsträd Öqvist reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Grums. Leksand tog därmed en säker seger.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på andra plats. Grums är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 22 oktober. Då möter Grums Valbo J18 i NickBack Arena 13.00. Leksand tar sig an Strömsbro hemma 15.15.