Joachim Rohdin klar för Mlada Boleslav

I går stod det klart att Joachim Rohdin skulle lämna Karlskrona efter en produktiv start på Hockeyettan-säsongen. Nu är forwarden presenterad av tjeckiska Mlada Boleslav.

Via sin hemsida meddelar Mlada Boleslav att den svenske forwarden Joachim Rohdin skrivit på för klubben. Beskedet kommer dagen efter att Karlskrona meddelat att Rohdin skulle lämna Hockeyettan-klubben för spel utomlands.

– Joachim är en erfaren spelare som gjort mycket i både Sverige och Tjeckien. Vi har fått väldigt goda vitsord om honom, säger fyrfaldige SM-guldmedaljören Martin Sevc, som sedan förra säsongen är sportchef i klubben.

Ersätter landsmannen

I Mlada Boleslav ersätter Rohdin landsmannen Tim Söderlund, som förra veckan lämnade klubben för spel i ligakonkurrenten Plzen.

– Han är en stark spelare i bägge ändarna av isen. Han vet hur man gör mål och vi tror att han kommer att hjälpa laget med sitt spel och sin mentalitet. Det blir en hälsosam konkurrens, säger Sevc.

Rohdin noterades för sju mål och nio poäng på fem matcher för Karlskrona under säsongsinledningen. Förra säsongen noterades han för 26 poäng (11+15) på 60 matcher i den finska Liiga-klubben Ässät.


TV: Det bästa från Anton Forsbergs stormatch

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: