Västerås besegrade Västervik efter Carl Jakobssons dubbel

Det blev Västerås som gick segrande ur mötet med Västervik i Hockeyallsvenskan på hemmaplan, med 5-1 (2-0, 2-0, 1-1).

Västerås startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Konstantin Komarek och Adam Hofbauer. Västerås gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Carl Jakobsson och Carl Jakobsson. Efter 7.48 i tredje perioden ökade Västerås på till 5-0 genom Jared Dmytriw.

Phillip Marinaccio reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Västervik. Västerås tog därmed en säker seger.

Västerås har tre segrar och två förluster och 17–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har en vinst och fyra förluster och 12–20 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Västervik nu fortfarande är sist i serien. Västerås är på femte plats.

På fredag 20 oktober 19.00 spelar Västerås hemma mot Tingsryd, och Västervik hemma mot SSK.