Förlängningsseger för Halmstad mot Vimmerby

Matchen mellan Halmstad och Vimmerby i hockeyettan södra slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Jonatan Lundgren, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– En tajt och jämn hockeymatch. 2 bra lag som bjöd på en match i högt tempo. Vi skulle utnyttjat övertaget vi hade i de två första perioderna. Starkt av oss att komma tillbaka i övertiden och vi vinner rättvist om man ser till hela matchen, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad.

Segern var Halmstads fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 2.02 in i andra perioden som Halmstad tog ledningen genom Victor Gagic framspelad av Alexander Gunnarsson och Tom Johansson.

Vimmerby kvitterade till 1-1 med 1.56 kvar att spela genom Pelle Ström på pass av Elias Lindgren. I förlängningen tog det 1.02 innan Halmstad avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Jonatan Lundgren, på pass av Victor Gagic och William Gustafsson.

Det här var Halmstads fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vimmerbys andra uddamålsförlust.

Halmstad har nu tio poäng och Vimmerby har åtta poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Halmstad möter Mörrum i nästa match borta onsdag 18 oktober 19.00. Vimmerby möter samma dag Alvesta hemma.