Väntad seger för Mariestad som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Mariestad, och så blev det också när det formstarka laget mötte Falu IF på hemmaplan. Efter segersiffrorna 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) har nu Mariestad fem raka segrar. Falu IF har fem förluster i rad i hockeyettan västra.

– Idag är vi verkligen där och krigar för varandra hela matchen. Vi får en liten dipp i början på andra perioden där vi tappar två enkla mål. Men starkt att fortsätta kriga och komma tillbaka till att nästan få en kvittering på slutet. Vi pratade efter matchen om att inte vara nöjda med det här utan här ifrån och framåt gäller. Hårt jobb kommer att löna sig i längden, kommenterade Falu IF:s huvudtränare Christer Elfsberg.

Mariestads tränare Ronny Helander om matchen:

– Vi gör en helt ok match, dom 2 första perioderna tycker jag vi äger och 3-0 är i underkant. Sedan slappnar vi av lite i 3:e och det blir spännande tills slut.

I början av matchen var Mariestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Vincent Reimer och Jesper Lindén. Efter 4.08 i andra perioden slog Jesper Lindén till på nytt, på pass av Oscar Tellström och Ludwig Wistén och gjorde 3-0. Patrik Elfsberg och Ibrahim Qufaj reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-2 kom inte Falu IF.

Förlusten var Falu IF:s andra uddamålsförlust.

Falu IF har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Mariestad har 15 poäng.

Mariestad tar sig an Surahammar i nästa match borta onsdag 18 oktober 19.00. Falu IF möter Borlänge hemma fredag 20 oktober 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: