Målfest när Björklöven krossade Kalmar i Hatstore Arena

Björklöven hade inga problem med Kalmar i Hockeyallsvenskan, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-3 (3-1, 1-2, 5-0).

– I slutändan är vi tillsammans som ett lag inte tillräckligt bra över 60 minuter ikväll. Vi har väldigt länge ett genuint försökande i matchen, men ikväll får vi ingenting med oss, och då blir utmaningen för den här kvällen större än vad vi kan bemästra, för var vi är just nu, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Björklöven var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Kalmar hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var Björklöven starkast och gick från 3-4 till 3-9 genom två mål av Joel Mustonen, ett mål av Gustav Possler, ett mål av Kim Johansson och ett mål av Myles Powell och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.35 kvar att spela.

Nicolai Meyer gjorde ett mål för Björklöven och tre assist, Myles Powell stod för fyra poäng, varav tre mål, Joel Mustonen gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Liam Dower Nilsson hade tre assists.

Kalmar har två vinster och tre förluster och 16–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har tre vinster och två förluster och 25–14 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Björklöven är på andra plats.

I nästa match möter Kalmar Mora borta och Björklöven möter Nybro hemma. Båda matcherna spelas onsdag 18 oktober 19.00.