Segern efter förlängning för Tingsryd mot Björklöven

Tingsryds väg till seger mot Björklöven hemma i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Tingsryd avgöra till 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Joachim Nermark, som gjorde det avgörande målet med bara 50 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Tingsryd startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.14 slog Lucas Lagerberg till framspelad av Emil Forslund och Joachim Nermark. Efter 12.43 i andra perioden nätade Liam Dower Nilsson, på pass av Kim Johansson och Jesper Lindgren och kvitterade för Björklöven.

Tingsryds Felix Olsson gjorde 2-1 efter 16.34 framspelad av Jonatan Harju och Jacob Lundegård.

Laget ökade ledningen till 3-1 alldeles i slutsekunderna av perioden ännu en gång på nytt genom Felix Olsson assisterad av Maksim Semjonov.

5.22 in i tredje perioden nätade Björklövens Jesper Lindgren framspelad av Joel Mustonen och reducerade för Björklöven.

Efter 13.02 nätade Alexander Wiklund på pass av Gustav Possler och kvitterade för Björklöven.

I förlängningen tog det 4.10 innan Tingsryd avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Joachim Nermark, framspelad av Gustav Olhaver och William Fransson.

Det här var Tingsryds andra uddamålsseger den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Björklöven är på tredje plats.

I nästa match, fredag 13 oktober 19.00, har Tingsryd Östersunds IK hemma i Dackehallen, medan Björklöven spelar borta mot Kalmar.