Vimmerby gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Mörrum

Hemmalaget Mörrum var fortfarande med i matchen mot Vimmerby inför tredje perioden. Men där fick Vimmerby rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (1-1, 2-3, 0-4) i matchen i hockeyettan södra.

Första perioden var jämn. Mörrum inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Frylén efter 13.44, men Vimmerby kvitterade genom Martin Pärna efter 17.26. Vimmerby var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Vimmerby startade tredje perioden bäst och gick från 3-4 till 3-8 genom två mål av Carl Sjöberg, ett mål av Oskar Lindgren och ett mål av Sebastian Linder och avgjorde matchen.

Martin Pärna och Carl Sjöberg gjorde två mål och en assist var för Vimmerby.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Vimmerby är på fjärde plats.

Mörrum möter Alvesta i nästa match borta söndag 15 oktober 16.00. Vimmerby möter samma dag Halmstad borta.