Stark defensiv när Bodens HF vann mot Kalix

Tre egna mål – men inte ett enda för Kalix. Bodens HF tog en klar seger borta mot Kalix i hockeyettan norra. Slutresultatet blev 0-3 (0-2, 0-0, 0-1).

I början av matchen var Bodens HF starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Pontus Johansson.

Andra perioden blev mållös. Till slut kom också 0-3 genom Alexander Wallin som ökade Bodens HF:s ledning på pass av Simon Andersson och Fabian Nilsson efter 11.09 i tredje perioden. 0-3-målet blev matchens sista.

Kalix har en vinst och fyra förluster och 11–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

För Kalix gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Bodens HF är på fjärde plats.

I nästa omgång har Kalix Clemensnäs hemma i Part Arena, lördag 14 oktober 16.00. Bodens HF spelar borta mot Vännäs onsdag 18 oktober 19.00.