Halmstad vann med 3-2 hemma mot Borås

Det blev en uddamålsseger för Halmstad i matchen mot Borås i hockeyettan södra på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) hemma i Halmstad Arena. Lukas Sjöblom stod för Halmstads avgörande mål 15.51 in i tredje perioden.

– Vi tycker inte vi kommer upp i nivå i 60 minuter men bitvis gör vi det riktigt bra. Borås har ett bra powerplay som gör att vi aldrig kan slappna av. Starkt av laget att kunna vända över matchen igen när Borås kvitterat. Tredje raka uddamålsvinsten, det ger oss självförtroende framåt, tyckte Halmstads tränare Jens Berggrad, efter matchen.

Halmstad tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Jonatan Lundgren framspelad av Viktor Bernhardtz och Robin Dahse. Efter 10.52 i andra perioden nätade Anders Eriksson, på pass av Niko Ahoniemi och David Rosander och kvitterade för Borås.

Halmstads Viktor Bernhardtz gjorde 2-1 efter 14.39 framspelad av Robin Dahse och Victor Gagic.

14.12 in i tredje perioden slog Emil Saarinen-Ek till framspelad av Oskar Håkansson och Leo Böris och kvitterade för Borås.

Men bara en minut nätade Lukas Sjöblom på pass av Alexander Gunnarsson och Tom Johansson och avgjorde matchen.

Det här var Halmstads tredje uddamålsseger den här säsongen.

Halmstad ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Borås ligger på nionde plats.

Nästa motstånd för Halmstad är Karlskrona. Lagen möts onsdag 11 oktober 19.00 i NKT Arena. Borås tar sig an Alvesta hemma torsdag 12 oktober 19.00.