Brynäs vann mot Västervik hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Brynäs mötte Västervik i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-0, 2-3, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Jack Kopacka, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Det här innebär att Brynäs nu har fyra segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Brynäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Johannes Kinnvall och Anton Rödin. I andra perioden var det i stället Västervik som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

13.45 in i tredje perioden slog Anton Svensson till på pass av Theo Jacobsson och Elias Sjöström och kvitterade för Västervik. I förlängningen tog det 2.26 innan Brynäs avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Jack Kopacka, framspelad av Linus Ölund.

Det här var Brynäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks andra uddamålsförlust.

För Brynäs gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Västervik är på 13:e plats.

På onsdag 11 oktober 19.00 spelar Brynäs hemma mot Bik Karlskoga, och Västervik hemma mot Mora.