Ryck i sista perioden avgjorde för Forshaga hemma mot Falu IF

En jämn match mellan hemmalaget Forshaga och gästande nykomlingen Falu IF avgjordes först i tredje perioden. Där var Forshaga starkare och vann matchen i hockeyettan västra med 3-2 (2-2, 0-0, 1-0).

Falu IF:s huvudtränare Christer Elfsberg tyckte till om matchen:

– Känns surt att vi snubblar på målsnöret igen. Det är tillfälligheter som gör att de lyckas få in en vinstpuck och inte vi. Vi kommer närmare för varje match, bara att fortsätta att gnugga på träningarna. Skärpan att göra mål och att bli mer noggrann i alla situationer måste förbättras. Något vi tar med är box-spelet som är riktigt idag. Vi laddar om och ska göra en grym match på onsdag.

Segermålet för Forshaga stod Jonathan Ström för 11.23 in i tredje perioden.

Forshaga startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 41 sekunder slog Jonathan Ström till assisterad av Hugo Ek Koskela.

Falu IF kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.01 nätade Oscar Haglund på pass av Gustav Haglund.

Falu IF utan poäng efter tre matcher

Laget tog också ledningen efter 5.17, när Oscar Sjöstedt slog till framspelad av Elias Lindström.

Forshaga kvitterade till 2-2 efter 15.07, genom Jakob Ringsby.

Andra perioden blev mållös. 11.23 in i tredje perioden slog Jonathan Ström till på nytt framspelad av Linus Carlsson och avgjorde matchen för Forshaga.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Forshaga tog nu sin första seger och Falu IF är helt utan poäng efter tre spelade matcher.

På onsdag 11 oktober 19.00 spelar Forshaga borta mot Dalen, och Falu IF hemma mot Surahammar.