Nybro ny serieledare efter 2-1 mot Bik Karlskoga

Det blev 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) borta för Nybro mot Bik Karlskoga i fredagens match. Därmed är laget serieledare i Hockeyallsvenskan, tre poäng före Björklöven, efter fem spelade matcher. Bik Karlskoga ligger på 14:e plats i tabellen.

Segern var Nybros femte på de senaste sex matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Nybro gjorde 0-1 genom Juho Liuksiala efter 4.26 i andra perioden.

Bik Karlskoga kvitterade till 1-1 genom Hampus Plato tidigt i perioden av perioden.

Nybro gjorde dock 1-2 genom Hugo Fransson efter 15.33 och avgjorde matchen. Tredje perioden blev även den mållös, och Nybro höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Bik Karlskogas andra uddamålsförlust den här säsongen.

I nästa omgång har Bik Karlskoga Brynäs borta i Monitor ERP Arena, onsdag 11 oktober 19.00. Nybro spelar borta mot SSK söndag 8 oktober 15.00.

TV: SSK:s sportchef: “Andra klubbar ligger mer i framkant”