Elias Pettersson om uteblivna speltiden: “Måste ju få spela ishockey”

Örebro har gått rent i SHL hittills. Samtidigt har lagets backtalang, Elias Pettersson, hamnat utanför. Nu kan det bli tal om utlåning för 19-åringen.
– Jag och min agent pratar dagligen, säger talangen till Nerikes Allehanda.

Elias Pettersson gjorde succé förra säsongen och spelade in sig i både Örebro och Sveriges JVM-lag. Under säsongsinledningen har det dock gått tyngre, och nu står backen utanför truppen.

I tre av fyra matcher har 19-åringen varit med i laget, men det har bara blivit dryga tre minuters istid på dessa matcher. I helgen var han därför med och spelade med juniorerna, och gjorde fyra poäng på två matcher. 

Nu kan det bli tal om utlåning, om det inte blir en förändring i Örebro.

– Jag och min agent pratar dagligen. Jag måste ju få spela ishockey. Sedan om det blir här eller om det blir utlåning vet jag inte just nu. Vi får se, säger Elias Pettersson till NA-sporten.

“Vet att Vancouver också vill att han ska spela matcher”

Tidigare under sommaren skrev backen NHL-kontrakt med Vancouver Canucks, som därför har en del att säga till om angående speltid och utveckling. Sportchef Niklas Eriksson har en dialog både Vancouver och med spelarens agent om en eventuell utlåning.

– Jag vet att Vancouver också vill att han ska spela matcher. Vi får se vad som händer, förhoppningsvis kan vi får in honom i matchning, om det är här eller någon annanstans får vi se. Men givetvis vill vi att han ska spela matcher för att utvecklas.

Elias Pettersson gjorde sju poäng på 43 SHL-matcher förra säsongen.


TV: Supertalangens drömmål i försäsongspremiären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: