Örebro Hockey segrade efter förlängning mot Luleå

Matchen mellan hemmalaget Luleå och gästande Örebro Hockey i SHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Filip Berglund blev matchhjälte för Örebro Hockey med sitt mål blott 22 sekunder in i förlängningen.

Luleå tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Oscar Engsund assisterad av Jack Connolly och Einar Emanuelsson.

Efter 5.11 i andra perioden nätade Leo Carlsson, framspelad av Mathias Bromé och Rodrigo Abols och kvitterade för Örebro Hockey.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning.

I förlängningen tog det 22 sekunder innan Örebro Hockey också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Filip Berglund, framspelad av Robert Leino och Kristian Näkyvä.

Luleå har två vinster och tre förluster och 8–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har tre vinster och två förluster och 14–13 i målskillnad. Det här var Luleås 13:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys elfte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Luleå på tionde plats i tabellen, och Örebro Hockey är på fjärde plats.

På tisdag 7 mars 19.00 spelar Luleå borta mot Färjestad, och Örebro Hockey hemma mot Rögle.

Nylander: "Ledsen att se honom lämna"