Jonatan Berggren bjöd på poängshow – och tystade publiken

Jonatan Berggren är tillbaka efter sin skada. I natt blev den svenske forwarden stor matchhjälte för sitt Grand Rapids efter att ha stått för tre poäng – däribland det matchvinnande målet i förlängningen mot Iowa.

Jonatan Berggren missade två veckors spel efter att han utgått med en skada i premiären mot San Diego Gulls. Sedan förra helgen är den svenske forwarden tillbaka i spel – och det med besked.

I natt förlängde den tidigare Skellefteåstjärnan sin poängsvit till fyra raka matcher när han agerade stor segerorganisatör för sitt Grand Rapids Griffins. Berggren stod för två assist under ordinarie matchtid innan han i förlängningen fick chansen att ta en straff mot landsmannen Jesper Wallstedt.

Berggren skrinnade in mot den tidigare Luleåmålvakten, skottfintade och lade in pucken bakom Wallstedt innan han firade genom att tysta hemmapubliken i Wells Fargo Arena.

Totalt har Jonatan Berggren skrapat ihop sju poäng på fem matcher den här säsongen och är med det en av totalt 13 svenska spelare som snittat över en poäng per match i farmarligan den här säsongen.

Pontus Andreasson stod för två assist i matchen för Grand Rapids, medan Simon Edvinsson noterades för en assistpoäng.

***

De svenska poängkungarna Jesper Frödén och Emil Bemström lämnade båda isen poänglösa i natt, vilket gjorde att Linus Karlsson och Linus Weissbach kunde knappa in i den svenska poängligatoppen i AHL.

Karlsson stod för ett mål och en assist i mötet med Frödéns Coachella Valley, medan Weissbach förlängde sin poängsvit till tre raka matcher då han sköt ett av Rochesters mål i 5–3-segern över Utica.

Karlsson och Weissbach har nu producerat tio poäng vardera, medan Frödén och Bemström toppar den svenska poängligan i AHL med sina elva poäng.

***

En annan spelare som fått en produktiv start på AHL-säsongen är SHL:s tidigare skyttekung Simon Ryfors, som i natt sköt ett av målen när Syracuse Crunch förlorade mot Charlotte Checkers med 2–3. Den tidigare Röglestjärnan har nu producerat nio poäng, varav sex mål, på nio matcher.


Landeskog om skadan: "Hoppas det löser sig nu"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: