Isac Brännström utsatt för hot: “Kommer aldrig vara acceptabelt”

Isac Brännström lämnar Luleå efter säsongen, meddelar klubben på sin hemsida. Samtidigt berättar man att beslutet har väckt sådan ilska att en person har hotat spelaren utanför dennes lägenhet.
– Hot och trakasserier mot spelare eller ledare är helt i strid med vår väg till framgång, säger klubbens VD Stefan Enbom.

Att Luleåspelaren Isac Brännström skulle lämna för HV71 efter säsongen har Sportbladet avslöjat sedan tidigare.

Nu bekräftar klubben att forwarden inte kommer att spela vidare i Luleå nästa säsong.

– I diskussioner har vi fått veta att han av familjeskäl inte kommer spela kvar för Luleå Hockey nästa säsong. Vilket så klart var ett mycket tråkigt besked att få, men samtidigt helt förståeligt utifrån familjesituationen, säger GM Stefan Nilsson till klubbens hemsida. 

Hotad vid lägenheten

Och beslutet, som väckte stor ilska i supporterled, har lett till direkta hot mot spelarna. Enligt klubben ska en person ha betett sig hotfullt utanför spelarens lägenhet.

– Vi har största förståelse för att man blir besviken när man får veta att en spelare som man tycker om inte kommer förlänga med sin förening, men att ta den besvikelsen vidare till direkta hot kommer aldrig vara acceptabelt för Luleå Hockey, säger Stefan Enbom.

Isac Brännström är inne på sin fjärde säsong i klubben, efter att ha kommit från just HV71.


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: