HV 71 avgjorde tät match mot Linköping i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Linköping och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde HV 71 och vann matchen i J18 Region syd herr med 6-3 (1-1, 1-1, 4-1).

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Oscar Karlsson efter 13.40, men HV 71 kvitterade genom Samuel Herlitz bara två minuter senare. Linköping gjorde 2-1 genom Denis Hodas efter 4.59 i andra perioden.

HV 71 kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Bruno Idzan efter 19.37. HV 71 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 6-3.

Noterbart är att Samuel Herlitz gjorde två mål för HV 71 och spelade fram till två mål och Joel Abrahamsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Linköping har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

För tabellens utseende betyder det här att Linköping ligger på åttonde plats medan HV 71 har tredjeplatsen.

Torsdag 13 oktober spelar Linköping borta mot Borås 19.30 och HV 71 mot Rögle hemma 19.00 i Husqvarna Garden.