Blake Wheeler blir av med sitt “C” på bröstet

Sedan augusti 2016 har Blake Wheeler varit den som anförtrotts ansvaret att leda Winnipeg Jets som kapten. Nu meddelar klubben att de rekonstruerar sin ledargrupp. 
– Tränarstaben har bestämt att vi kommer gå in i säsongen 2022/23 utan en specifik kapten, säger nye tränare Rick Bowness. 

Säsongen 2016/17 var den första av sex säsonger som Blake Wheeler har lett witt Winnipeg Jets på och utanför isen som kapten. Dessförinnan hade Andrew Ladd varit kapten i fem år. 

När klubben nu förbereder sig för den stundande NHL-säsongen meddelar man att systemet för lagets kaptener ändras i grunden. Blake Wheeler blir av med sitt “C” på bröstet och blir troligtvis istället en del av en grupp av assisterande kaptener. Winnipeg går alltså in i säsongen utan en specifik kapten för första gången. 

– Tränarstaben har bestämt att vi kommer gå in i säsongen 2022/23 utan en specifik kapten, utan istället en grupp av assisterande kaptener som ännu inte har bestämts. Vårt mål är att utöka ledarskapsgruppen som vi har i vårt lag. Vi har höga förväntningar på våra kärnspelare och vi vill ge dem möjligheten att kliva in i rollerna som ledare som en grupp, säger Jets nya tränare Rick Bowness i klubbens meddelande. 


TV: Lundqvists galna jinx

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: