Marcus Johansson blir kvar i Washington

Marcus Johansson stod utan kontrakt efter en avslutad säsong i Washington Capitals. 31-åringen pekades ut som en drömvärvning för Färjestad och har diskuterat en återkomst med klubben. Nu skriver han istället på ett nytt avtal med Capitals. 

2009 draftade Washington Capitals Färjestads Marcus Johansson i den första rundan av NHL-draften. Han gjorde då sju säsonger för huvudstadsklubben innan han styrde vidare flyttlasset. I mars gjorde han återkomst, men fick endast ett avtal som sträckte sig över säsongen. 

Johansson har därmed ryktats vara ett hett namn för sin tidigare klubb, Färjestad. Rickard Wallin, klubbens sportdirektör har tidigare bekräftat kontakt med Johansson om en återkomst, även om det sett svårlöst ut. 

Nu dör hoppet för Karlstadlaget. Marcus Johansson skriver på ett nytt avtal med Washington Capitals som sträcker sig över den kommande säsongen och är värt runt 11,5 miljoner kronor. Han kommer därmed göra sin nionde säsong i Capitals-tröjan, som han redan gjort 296 poäng och 519 grundseriematcher i.


TV: Mattias Hävelid draftad av San Jose Sharks

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: