Moras första nyförvärv blir Fabian Ilestedt

Moras truppbygge inför nästa säsong börjar nu på riktigt. Klubben meddelar att första nyförvärvet blir Vita Hästens succéforward Fabian Ilestedt. 

Säsongen 2020/21 gjorde Fabian Ilestedt sina första matcher i Hockeyallsvenskan, men lånades snabbt ut till Hockeyettan. 

Den gångna säsongen slog 26-åringen igenom på riktigt i ligan. Men nu blir det återigen en flytt för Leksands-fostrade forwarden. 

Ilestedt kommer att återvända till Dalarna, men den här gången blir det för spel i Mora. Kontraktet som han har skrivit sträcker sig över de två kommande säsongerna. 

– Mora är en toppklubb som vill framåt i ligan. Det har alltid varit en klubb som man sett upp till och det ska bli riktigt roligt att spela här och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger Ilestedt på klubbens hemsida. 

Under sin genombrottssäsong i Vita Hästen blev det totalt 30 poäng (17+13) på 50 matcher och vid säsongen slut blev han även nominerad till priset som årets rookie i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det Kristianstads Kristoff Kontos som fick utmärkelsen. 

– Fabian är en riktigt bra hockeyspelare. Det är en stor spelare som är duktig på att skydda puck och har en hel del skickliga egenskaper. En spelare som är ett hot för motståndarna, säger sportchef Andreas Hägglund.


TV: Studio Oddset Hockey om HA-finalen och Luleås succé

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: