Uppgifter: Vancouver intresserade av Marcus Pettersson

Marcus Pettersson har haft en lite kämpigare säsong vilket lett till att han petats av Pittsburgh Penguins. 
Då uppges Vancouver Canucks vara intresserade av att eventuellt kunna trejda till sig den 25-årige svensken. 

Ryktena fortsätter att cirkulera inför Trade Deadline nästa vecka. 

Senaste snacket är att Vancouver Canucks är ute efter att förstärka sitt försvar och har då tittat extra noga på två backar i Pittsburgh Penguins, John Marino samt svenske Marcus Pettersson

Marcus Pettersson gör sin fjärde säsong i Pittsburgh men har haft det lite kämpigt i år med bland annat mindre istid. I söndagens match mot Carolina Hurricanes petades också 25-åringen för första gången sedan han trejdades till Penguins från Anaheim Ducks. 

I podcasten 32 Thoughts säger då Sportsnets insider Elliotte Friedman att Vancouver håller ett öga på svensken. 

– Både Marcus Pettersson och Johan Marino har haft tuffa säsonger. Både de spelarna har varit på Vancouvers radar och de (Canucks) har försökt att få till en trejd, speciellt med Marino. Men vad jag har hört så har det varit svårt för Pittsburgh och Vancouver att komma överens med tanke på Vancouvers situation kring lönetaket, säger Friedman i 32 Thoughts

SVÅRLÖST FÖR CANCUKS 

Vancouver Canucks ligger pressade precis mot lönetaket och samtidigt ska forwardsstjärnan Brock Boeser få ett nytt kontrakt då han blir restricted free agent till nästa säsong. De behöver även göra utrymme för poängkungen J.T. Miller och lagkaptenen Bo Horvat då duon bara har ett år kvar på sina kontrakt. 

Det har lett till spekulationer om att J.T. Miller och Brock Boeser – men även Conor Garlandhänger löst inför Trade Deadline och kan trejdas för att Vancouver ska få mer lönetaksutrymme. 

Marcus Pettersson skulle då kunna vara en eventuell lösning men än så länge verkar det alltså besvärligt att lösa en trejd med Pittsburgh. Pettersson har tre år kvar på det femårskontrakt han skrev 2020 värt fyra miljoner dollar per säsong. 


TV: Här är NHL-svenskarna som ryktas bli trejdade

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: