TV: Colorado vände och vann i tungviktsmötet

TV: Colorado vände och vann i tungviktsmötet

Två gånger låg Colorado Avalanche under med tre mål.
Men toppmötet mot Toronto Maple Leafs vann laget med 5-4.
– Det visar bara vad vi är kapabla till om vi jobbar såhär i båda ändarna av isen, sa Colorados tränare Jared Bednar till NHL.com efter matchen.

Två av NHL:s bästa lag gjorde upp under söndagsnatten. 

Och ingen skulle bli besviken på underhållningen.

Toronto Maple Leafs rivstartade matchen i Colorado och hade redan efter 15 spelade minuter en ledning med 3-0. Det efter två mål av Auston Matthews och ett av Alexander Kerfoot

Innan den första periodvilan hann Nathan MacKinnon reducera, på assist av Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog.

Colorado försökte kickstarta igång laget genom att byta in målvakten Pavel Francouz istället för startande Darcy Kuemper.

– Vi behövde bara ändra på någonting, Jag lägger inte det på Kuemper alls. Jag försökte bara skicka ett meddelande till vår grupp, förklarade Jared Bednar för NHL.com.

Men det skulle bara ta fem minuter av den andra perioden innan gästerna tog tillbaka sin tremåls-ledning. I powerplay kunde Nick Ritchie hitta rätt och sätta Toronto i ett bra läge för vinst.

TRE OBESVARADE MÅL

Då visade Colorado att det fanns mer att hämta ur laget.

Cale Makar satte 2-4 innan den andra periodens slut.

Gabriel Landeskog gjorde 3-4 efter hälften av den tredje perioden.

J.T. Compher kvitterade till 4-4 bara dryga minuten efter kaptenens reducering.

Och så var vi helt plötsligt tillbaka på lika.

Varken Toronto eller Colorado kunde sedan hitta någon mer kasse under ordinarie tid utan istället gick matchen till övertid.

Där klev Devon Toews fram efter dryga minuten och avgjorde tillställningen.

– De hade en eller två spelare som var lite trötta. Vi försökte behålla trycket med de killar som vi hade på isen. De fuskade lite, och jag kunde hoppa med, berättade matchhjälten för NHL.com.

”BORDE VI HAFT TVÅ POÄNG?”

Toronto som är i fin form åkte på sin första förlust på fyra matcher. Men tränare Sheldon Keefe var väldigt nöjd efter matchen.

– Jag tar inget annat än positiva saker med mig. Det är en tuff byggnad att spela i, förmodligen den högljuddaste vi har spelat i i år. Skulle jag ha velat ha två poäng? Absolut. Borde vi ha haft två poäng? Absolut, men det är ett väldigt bra lag vi möter och att komma hit och få med sig ett poäng är stort för den här gruppen. 

Noterbart från matchen är Mikko Rantanens fyra assist och att Gabriel Landeskog är inne i en 14 matcher lång poängsvit (8+13).

MATCHFAKTA 

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 5-4 ÖT

0–1 Alexander Kerfoot (Michael Bunting), 0–2 Auston Matthews (Morgan Rielly, Alexander Kerfoot), 0–3 Auston Matthews (Alexander Kerfoot, Jake Muzzin), 1–3 Nathan MacKinnon (Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog), 1–4 Nick Ritchie (Wayne Simmonds, Ilja Michejev), 2–4 Cale Makar (Nazem Kadri, Nicholas Aube-Kubel), 3–4 Gabriel Landeskog (Mikko Rantanen), 4–4 J.T. Compher (Mikko Rantanen, Cale Makar), 5–4 Devon Toews (Nazem Kadri, Mikko Rantanen. 


TV: Karriärens fjärde hattrick för Gabriel Landeskog

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: