Allsvensk duo klar för satsande Ettan-klubben

Hockeyettan-klubben Östersund spänner musklerna.
Från Björklöven respektive Almtuna hämtas nu Isak Mantler respektive Oscar Pentler in.

Isak Mantler spelade 18 matcher för Björklöven under sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan, där han fick finna sig i att vara andramålvakt bakom NHL-meriterade Kevin Poulin.

Den kommande säsongen väntar spel i Hockeyettan och Östersund för den 22-årige målvakten. Det meddelar klubben via sin Instagram.

– Isak (Mantler) kommer vara en av ettans bästa målvakter. Det är därför vi har värvat in honom. Nu har han känt på allsvenskan ett år och innan dess var han redan en av allsvenskan bästa målvakter i Lindlöven, säger sportchefen Per Tagesson till ÖP.

Samtidigt meddelar klubben att man gjort klart med Oscar Pentler, närmast från Almtuna. 22-åringen har 176 allsvenska matcher för Almtuna och BIK Karlskoga på meritlistan.

– Även om han är ung har han ändå gedigen erfarenhet från allsvenskan, säger Tagesson.

– Det håller hög allsvensk klass. Det känns som man är i allsvenskan redan nu. Och så att de vill gå upp, hela klubben liksom, säger Pentler om sin nya klubb.

Dessutom har de allsvenskt meriterade backarna David Westlund och Linus Rotbakken förlängt sina kontrakt, samtidigt som man gjort klart med poängstarke Henrik Marklund från Hudiksvall (29 poäng på 34 matcher i Hockeyettan ifjol). Marklund har allsvenska meriter från spel i AIK och Almtuna samt åtta SHL-matcher med Skellefteå AIK.

Även backen Johan Grönquist har skrivit ett korttidskontrakt med klubben.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: