Förbundets svar på kritiken: “Finns ingenting att dölja”

Det har blåst snålt kring Svenska Ishockeyförbundet den senaste tiden.
Nu bemöter förbundet den kritik som uppstått efter att informationassistenten Anders Feltenmark tvingats lämna sin post.
“Från SIF:s sida finns ingenting att dölja”, skriver förbundet i en kommentar på sin hemsida.

Efter 24 års tjänst som informationsassistent på Svenska Ishockeyförbundet fick Anders Feltenmark lämna sitt uppdrag häromveckan på grund av vad förbundet kallade för “arbetsbrist”.

Sportbladet avslöjade i samband med det att Feltenmark i sin roll som ordförande för den lokala fackklubben var den som hade upprättat den uppmärksammade polisanmälan för sexuellt ofredande som ska ha skett på förbundet. Han ska även ha varit inblandad  den rättsliga process mot förbundet på grund av att förbundet inte följt kollektivavtalets regler gällande löne- och medarbetarsamtal.

En rad tunga hockeyprofiler har ryckt ut och visat stöd för Feltenmark. Bland namnen som undertecknat uppropet mot förbundets behandling av den tidigare informationsassistenten återfinns Börje SalmingMats Näslund och Anders Hedberg.

Nu svarar förbundet på kritiken.

VALT ATT RESPEKTERA SEKRETESSEN

I ett pressmeddelade kommenterar man situationen med anledning av de frågor som ställts kring Feltenmarks entledigande. Man skriver att i samband med att anställningen avslutades nådde en överenskommelse som är fastlagd i ett avtal mellan fackförbundet Unionen och det Svenska Ishockeyförbundet.

Man skriver vidare att avtalet innehåller sekretessbelagt material som innebär att parterna ska hålla innehåll konfidentiellt, i första hand för att skydda den enskilda medarbetaren. Förbundet menar på att man å sin sida har varit och fortfarande är noggranna i att respektera avtalad sekretess, vilket man menar på gjort att man i sin tur misstänkliggjorts då man inte uttalat sig om ärendet.

"FINNS INGENTING ATT DÖLJA"

Vidare meddelar förbundet att det framförts ett förslag att man ska låta en oberoende jurist granska avtalet och dess bakgrund, men att det då krävs att man häver sekretessen. 

"Från SIF:s sida finns ingenting att dölja. Vi är därför beredda att från vår sida omgående acceptera att avtalssekretessen hävs så att en sådan oberoende genomgång kan göras. Frågan bör därför ställas till hur den f.d. anställde och hans ombud på Unionen ställer sig till en sådan genomgång", skriver förbundet i pressmeddelandet.

Fallet med Feltenmark är bara en av många stormar som blåst kring förbundet den senaste tiden. Detta har bland annat medfört att generalsekreteren Tommy Boustedt valt att lämna sin roll hos förbundet efter 19 år i tjänsten.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: