Bekräftar: För dialog med Alfredsson inför 4 Nations

Daniel Alfredsson och Alexander Steen är två svenska NHL-legendarer.
Nu bekräftar det svenska ishockeyförbundet att man är i dialog med de båda inför 4 Nations-turneringen i Kanada/USA i februari.
– Vi har absolut fört en dialog med dem, berättar landslagschefen Anders Lundberg för Hockeysverige.se

Foto: Bildbyrån. Daniel Alfredsson och landslagschef Anders Lundberg.

Daniel Alfredsson gjorde 18 säsonger och samlade ihop 1246 matcher i NHL. Han är ett namn och en person som för med sig respekt i det internationella hockeysamfundet. Detsamma gäller Alexander Steen, som med över 1000 NHL-matcher och en Stanley Cup briljerade under många år.

Den senaste tiden har det cirkulerat rykten om att de båda kan vara med i Tre Kronors stab inför 4 Nations Face-Off. Nu bekräftar förbundet att man åtminstone är i dialog med dem.

– Vi har absolut fört en dialog med dem, pratat med dem och bett om deras input kring turneringen. Men det är inte bara dem utan vi pratar med. Det är även scouter och sådana som jobbar med spelarutveckling och annat. Allt för att få så mycket input och kompetens som möjligt för att maximera oss inför att tävla på riktigt, säger Anders Lundberg, landslagschef på Tre Kronor.

Förbundsbasen betonar dock att man är nöjda med den stab man har i dag runt Sam Hallam. Han kallar den för “otroligt kompetent”.

– Det vi tittar på är om vi ska addera något externt, i NHL-kontexten och att det är ett NHL-event. Det blir lite annorlunda hur man jobbar och därför kan man titta på att få in erfarenhet från de som är vana vid NHL. Men rent kompetensmässigt är det en väldigt bra ledarstab vi har.

“Spelarna känns otroligt taggade”

Även om det är två Euro Hockey-tour tävlingar innan 4 Nations, har man redan börjat förberedelserna för fullt.

– Just nu är det mycket scouting och planering inför, det enda vi vet i dag är datumen och våra matcher när de är. Vi följer spelare, vi tittar på hur vi ska lägga upp vår setup vad gäller trupp och ledarstab samt hur vi ska skapa en bra atmosfär för de som deltar. Det för att bli så framgångsrika som möjligt.

Anders Lundberg berättar att det minsta problemet har varit att motivera spelarna. Hans bild är att de vill vara med på den första NHL-inkluderande landslagsturneringen sedan 2016.

– De känns otroligt taggade. Jag tror alla som håller på med hockey älskar landslagsturneringar som dessa där alla de bästa är tillgängliga. Nu har vi även ett VM på hemmaplan och ett OS 2026 med NHL-spelare, det känns otroligt positivt med responsen från spelarna.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: