Förlängningsseger för Flemingsberg mot SSK J18

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Flemingsberg avgöra den jämna matchen borta mot SSK J18 i J18 regional öst herr. Slutresultatet blev 4-5 (2-1, 2-2, 0-1, 0-1). Nikita Antonov blev matchhjälte för Flemingsberg med sitt mål blott 21 sekunder in i förlängningen.

– En mycket skön seger där vi visar en otrolig moral genom att vända ett underläge med 1-4 till vinst mot en stark motståndare. Det tar vi med oss inför fortsättningen, kommenterade Flemingsbergs tränare Robert Johansson.

Segern var Flemingsbergs femte på de senaste sex matcherna, och sjätte bortasegern i rad.

SSK J18 startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Balazs Bendeguz Ven och Oscar Lindén innan Flemingsberg svarade och gjorde 2-1 genom Danila Haritoncevs. SSK J18 gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1.

Flemingsberg reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Nikita Antonov och Alexander Dani, det sista med 1.21 kvar att spela av perioden. 7.53 in i tredje perioden slog Theo Venturi Karlström till på pass av Alexander Dani och Nikita Antonov och kvitterade för Flemingsberg. I förlängningen tog det 21 sekunder innan Flemingsberg också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Nikita Antonov, framspelad av Alexander Dani.

Alexander Dani gjorde ett mål för Flemingsberg och spelade dessutom fram till två mål och Nikita Antonov stod för tre poäng, varav två mål. Balazs Bendeguz Ven gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för SSK J18.

Båda lagen har nu fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, SSK J18 med 24–10 och Flemingsberg med 20–14 i målskillnad. Det här var Flemingsbergs tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, SSK J18 på andra plats och Flemingsberg på femte plats. Ett fint lyft för Flemingsberg som låg på elfte plats så sent som den 2 oktober.

Nästa motstånd för Flemingsberg är AIK. Lagen möts söndag 3 november 16.10 i Visättra Ishall.