Brynäs har fem raka segrar – vann mot Leksand med 4-3

Brynäs är i bra form just nu. På söndagen kom seger nummer fem i rad, efter 4-3 (0-1, 2-1, 2-1) borta mot Leksand. Det innebär också att Leksand har åtta raka förluster i SDHL.

Segermålet för Brynäs stod Anna Brenkle för med bara 51 sekunder kvar av matchen.

Leksand tog ledningen efter 4.41, genom Vilma Nilsson framspelad av Lillian George. Efter 1.38 i andra perioden slog Mina Waxin till, framspelad av Jenniina Nylund och kvitterade för Brynäs.

Leksands Ida Press gjorde 2-1 efter 5.15 på pass av Chloe Berndtsson och Matilda Af Bjur.

Brynäs Jenniina Nylund gjorde 2-2 efter 15.40 på pass av Mina Waxin och Sara Cajanova.

5.48 in i tredje perioden nätade Leksands Sofia Sohlin på pass av Emilie Kruse Johansen och Ida Press och gav laget ledningen för Leksand.

17.05 in i perioden slog Celine Tedenby till framspelad av Jenniina Nylund och Hanna Thuvik och kvitterade för Brynäs.

Laget avgjorde matchen med 51 sekunder kvar att spela genom Anna Brenkle. Därmed hade Brynäs vänt matchen.

Brynäs Jenniina Nylund stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Leksands femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs sjätte uddamålsseger.

Resultatet innebär att Leksand ligger kvar på tionde och sista plats och Brynäs på fjärde plats i tabellen. Ett fint lyft för Brynäs som låg på åttonde plats så sent som den 11 oktober.

Leksand möter Skellefteå i nästa match borta fredag 1 november 18.00. Brynäs möter samma dag Modo hemma.