Karlskrona vann mot Bäcken – trots underläge

Efter första perioden var Bäcken i ledningen med 2-0 i NKT Arena. Men Karlskrona vände och vann. Till slut blev det 7-5 (0-2, 3-2, 4-1) i matchen i J20 Region syd herr.

Bäcken startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Joel Saluäär och Hugo Kalinagil. I andra perioden var det i stället Karlskrona som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Även i tredje perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 7-5.

Bäckens Hugo Kalinagil stod för tre poäng, varav ett mål. Benjamin Adolvsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Karlskrona.

Det här betyder att Karlskrona ligger på tredje plats i tabellen, och Bäcken är på 13:e och sista plats.

I nästa match, tisdag 29 oktober, har Karlskrona Tingsryd hemma i NKT Arena 19.00, medan Bäcken spelar borta mot Hanhals 19.40.