Nybro utklassade Värnamo på bortaplan

Nybro dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Värnamo i J20 Div 1 D syd herr med hela 13-3 (6-1, 2-0, 5-2).

Nybros tränare Jonny Ågren tyckte så här om matchen:

– Sådär match från vår sida. Men vi är ett så pass mycket bättre hockeylag än Värnamo att vi ändå vinner med 12-3.

Snackisen var Anton Pettersson – som gjorde hela fyra av Nybros mål.

Segern var Nybros åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Nybro tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.06 genom Anton Pettersson, och gick upp till 0-3 innan Värnamo svarade.

Innan perioden var över hade Nybro ryckt åt sig ledningen med 6-1. Även i andra perioden var det Nybro som var vassast och gick från 1-6 till 1-8 genom mål av Albin Sandberg och Anton Pettersson. Och det var bara början. Nybro vann också tredje perioden 2-5 och matchen med hela 13-3.

Anton Pettersson gjorde fyra mål för Nybro, Daniel Jakab stod för fyra poäng, varav ett mål, Alwin Ståhlgren hade tre assists, Albin Sandberg gjorde tre mål och Milton Andersén gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 29 oktober. Då möter Värnamo Tingsryd J20 i Dackehallen 19.15. Nybro tar sig an Mörrum hemma 19.30.