HV 71 besegrade Malmö efter Eric Nordmarks dubbel

Det blev HV 71 som gick segrande ur mötet med Malmö i J20 Nationell södra herr på bortaplan, med 5-2 (1-1, 1-0, 3-1).

– Vi kommer ut jättebra och gör det bra i trettio minuter. Därefter tappar vi tålamod, och HV får in ett par enkla mål. Vi kommer tillbaka och gör en sista push, men tyvärr studsar en puck olyckligt in, och HV kan avsluta säkert, kommenterade Malmös lagledare Niklas Axelsson efter matchen.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Adam Hlinsky efter 10.58, men Malmö kvitterade genom Isac Nilsson efter 15.35. Efter 19.16 i andra perioden slog Oscar Davidsson till, på pass av Viktor Olofsson och Hugo Pettersson och gav HV 71 ledningen. 2.24 in i tredje perioden nätade HV 71:s Hugo Pettersson på pass av Vincent Sandberg och ökade ledningen för HV 71.

13.06 in i perioden slog Max Vilén till framspelad av Louis Jonerheim och Isac Nilsson och reducerade för Malmö. Men mer än så orkade Malmö inte med.

Efter 15.42 slog Eric Nordmark till framspelad av Karl Annborn och Joel Abrahamsson och ökade ledningen för HV 71.

Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 1.17 kvar att spela återigen genom Eric Nordmark.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Malmö med 12–17 och HV 71 med 14–16 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att HV 71 nu ligger på femte plats. Malmö är på nionde plats.

De båda lagen möts igen lördag 26 oktober 12.30, i Rosengårds Ishall.